• Nyakifájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő / -úr! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy nyakcsigolya szűkület esetén mi lenne a legjobb gyógymód, hogy javuljon, és folyamatos fájdalom megszűnjön. 2010. januárjában a nyakcsigolyám, kb. a vállak találkozásánál el kezdet fájni, és a bal karomba kisugárzott a fájdalom, illetve zsibbadt, akkor a fájdalomcsillapítókat nem tudtam szedni, mert szívdobogás és émelygést okoztak. Jártam egy 10 alkalmas gyógytornára, gyógyfürdővel, és masszírozással egybe kötve, és otthon is reggel este nyak és váll gyakorlatokat végeztem. A folyamatos ülő munka illetve a tanulás nem tett jót, de javult, és a karomban a zsibbadás elmúlt. Júniusban viszont meghúztam úgy a nyakam, hogy a baloldalon hangos roppanást hallottam, ami után 3-4 napig nem tudtam csak nagy fájdalmak árán elfordítani a fejem, azóta folyamatos fülzúzásom van, és a napi 8 óra ülőmunka során estére nagyon fáj, van a mikor a nyakam környéke nagyon forró. Jelenleg tapaszt használok helyi fájdalom csillapítóként és egy lidokainos kevert krémet, tornázom, és masszíroztatni járok. Szeptembertől lesz lehetőség jogára járni. A munka mellett a vezetés is nagyon fárasztó és néha azt érzem, hogy alig tudom tartani a fejem. A röntgen leletek alapján a nyakcsigolyámban nincs meg a hajlat, és a csigolyáim össze vannak szűkülve. Az ágyamra vásároltam memóriafedő matracot és egy memória párnát és az alvás így már pihentetőbb. Kérem, segítsen, hogy mit tudnék tenni, hogy a fülzúgás, illetve a nyakfájdalom elmúljon. Előre is köszönöm és várom mielőbbi válaszát! Emcsi

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a nyaki fájdalom témában

        Tisztelt Kérdező! Azt hiszem, hogy a maximális konzervatív terápiát használja jelenleg, amit lehet. Amit esetleg még meg lehetne próbálni, hogy amikor terheli magát, akkor nyakmerevítőt használjon, ami leveszi a terhet a nyakról, illetve a fülzúgás hátterében meg kell nézni, hogy nincsen-e más fül-orr-gégészeti rendellenesség a belső fül területén.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia

        Kérdés: 2010. augusztus 16., 13:00; Megválaszolva: 2010. augusztus 23., 18:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben: