• Izomprobléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr! 1,5 hónapja voltam vérvételen, mert nyomelem hiányra utaló tünetek jelentkeztek (hasfájás, gyengeség, hányinger, zsibbadás, izom görcs, stb). Még előtte de utána is szedtem vitamin készítményeket (magne b6, béres csepp). Valószínű hogy a vitamin hiány volt a baj, mert a készítményektől jobban lettem, csak az izomrángás, merevség és izomgörcs megmaradt a tünetekből, ami elég kellemetlen, főleg éjszaka mert leginkább akkor jelentkezik. A véreredményeim: Kalcium 2,3 mmol/l Kálium 4 mmol/l magnézium 0,86 mmol/l A kérdéseim a következők: -Az elfogadható véreredmény ellenére lehetséges hogy valamelyik nyomelemből hiányt szenved a szervezetem és ha igen akkor azt honnan tudom meg és milyen vitaminkészítményt javasol még? -Tehát lehet hogy nem mérvadó a véreredmény? -A vízhiány hogyan jelentkezik a szervezetben? (Mert úgy olvastam hogy ez is okozhatja -Esetleg valamilyen más neurológiai betegségre utaló jel is lehet? Válaszát előre is köszönöm. Péter

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a izomgörcs témában

        Tisztelt KÉrdező! Valóban a leggyakrabban nyomelemhiány okozza az izomgörcsöket. A véreredmény mérvadó, tehát biztosan nincsen súlyos hiányállapot egyik fenti ionból sem. Vízhiány elsősorban hőségben, labilisabb sovány, vagy idős, leromlott állapotú betegeken jelentkezik hamarabb, ha nem fogyszt megfelelő mennyiségű folyadékot. Száraz a nyelv, sötétebb, koncentráltabb, kevesebb a vizelet mennyisége. Nem jellemző, hogy ez okozna izomgörcsöt. Az izomzat túlzott megterhelése, nem megfelelő vérellátása is okozhat hasonló panaszokat. Neurológiai betegségre nem gondolnék az Ön esetében. Próbálja meg esténként izomlazító kenőccsel bekenni a lábakat, és masszírozni egy kevés ideig a vádlikat!


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia

        Kérdés: 2010. augusztus 10., 01:03; Megválaszolva: 2010. augusztus 12., 21:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: