• LÁBFÁJÁS ÉS MINDEN

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        TISZTELT DOKTOR ÚR 10-15 PERCES GYALOGLÁS, ILLETVE A REGGELII FELKELÉSKOR ERŐS TÉRD TÉRDHAJLÉKII, ÉS /CSYÍPŐ FORGÓ/ FÁJDALMAIM VANNAK.EGÉSZ NAPOS NAPI MUNKA /HÁZTARTÁS, UNOKÁK/ ÉGŐ LÜKTETŐ FÁJDALMAT ÉRZEK A LÁB COMB ALATTI RÉSZÉN ÉS A BELSŐ COMBONIS.NYOMÁSRA A BELSŐ COMB RÉSZ FÁJDALMAS. A VÉRNYOMÁSOM MAGAS, GYÓGYSZEREKET SZEDEK.TÉRD ÉS VÁLL TÖNTGENEN VOLTAM TÖBBSZÖR.MEGÁLLAPÍTOTTÁK A KOPÁSOKAT ÉS SEMMEI TÖBB.40 ÉVE DOLGOZOM 99 SZÁZALÉK ÜLŐ MUNKA. ESETLEG MILYEN KÚRÁN VEHETNÉK RÉSZT, MILYEN JAVASLATAI VANNAK ? KÓSZÖNETTEL ERZSI

        Dr. Bogdán Aurél válasza a mozgásszervi panasz témában

        Pontos választ vizsgálattal és különböző képalkotó eljárásokkal tudnék adni. Elmondása alapján az ízületek kopása valószínűleg csak az egyik összetevője a fájdalmainak. Felmerül még az érszűkület lehetősége, illetve a magas vérnyomás szövődményeként a környéki idegrendszer keringési károsodása. Azt javaslom, hogy ha eddig nem tette volna meg keressen fel egy ortopédiai, egy érsebészeti és egy ideggyógyászati szakrendelést. Ezek együttesen fogják meghatározni a szükséges terápiát ami lehet gyógyszeres (értágítók, gyulladáscsökkentők, izomlazítók), fizikoterápia és lehet, hogy műtét is szóba jön! Amíg a szakrendelésekre eljut, addig a háziorvosával írasson fel nem szteroid gyulladáscsökkentőt, izomlazítót és szedjen valamilyen porcerősítőt!


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2010. augusztus 08., 17:03; Megválaszolva: 2010. augusztus 11., 10:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: