• Sarokfájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Weborvos! Mai napon sebészeti vizsgálaton vettem részt hónapok óta tartó bokafájdalmaim miatt.A sebészetről elküldtek röntgenre, mondván, hogy a bokafájdalom nem sebészeti eset.Mint az később kiderült, valószínű, hogy mégis az. A röntgen leleten az alábbi olvasható : MK. calcaneuson az Achilles-in tapadásánál tűhegynyi exostosis látszik./N. Az lenne a kérdésem, hogy ez pontosan mit jelent, illetve várhatóan milyen kezelést fog a sebész-ortopéd szakorvos javasolni? Jelenleg egy 3 éves gyerekkel vagyok otthon, emiatt nagyon jó lenne viszonylagos pontossággal tudnom, hogy mi vár rám :-) Köszönettel :

        Dr. Bogdán Aurél válasza a sarokcsont-kinövés témában

        Fizikális vizsgálat és a röntgen felvétel ismerete nélkül nehéz pontos választ adni. Elmondása alapján ez a csontkinövés nem túl nagy, viszont elég rossz helyen van az eltávolíthatóság szempontjából. Nem biztos, hogy a műtét a legjobb megoldás, mert sérülhet az Achilles ín. Első körben valamilyen gyulladáscsökkentő gyógyszert szoktunk adni, ha ez nem használ, akkor helyileg 2-3 alkalommal szteroid injekciót, és csak végső megoldásként alkalmazunk műtétet. Ha műtét, az általában 2-3 hét lábadozási idővel jár.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2010. augusztus 08., 10:51; Megválaszolva: 2010. augusztus 11., 10:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: