• Ortopédia - vizesedő térd

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Az édesanyám térdével kapcsolatban kérdeznék: kb. 1 hónapja félrecsúszott a bokája, ami egy hét alatt meggyógyult, viszont utána elkezdett dagadni a térde. Ortopéd orvos borogatást ajánlott, majd miután ez nem használt, és végül már elviselhetetlen fájdalmat is okozott a vizesedés - leszívták a sárgás folyadékot a térdéről. Már másnap újra elkezdett feltelni vizzel. Kérdésem az lenne: hogy rendben van-e ennyi gyógymód, ha meg nem, akkor hová tudnám vinni az édesanyámat a szentendrei járóbeteg ellátáson kívül? Nem lenne szükség egyéb vizsgálatokra is? Köszönöm válaszát. Tisztelettel: P. Edit

        Dr. Bogdán Aurél válasza a Térdfájás témában

        Vizsgálat nélkül nehéz pontos választ adni. Elmondása alapján mindenképpen kellenének még további vizsgálatok. Ha többször visszatelődik leszívás után, akkor pedig célszerű lenne egy kis műtét (ízületi tükrözés), mellyel nem csak az okot lehet megállapítani nagy biztonsággal, hanem a kiváltó okok nagy részét meg is lehet szüntetni. Azt gondolom keressen fel egy másik ortopédiai, vagy egy baleseti szakrendelést! Addig is valamilyen nem szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszert kellene felíratni a háziorvosával.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2010. augusztus 04., 18:54; Megválaszolva: 2010. augusztus 06., 09:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: