• Nyakfájás és combzsibbadás okai?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kb. féléve a nyakam jobboldali része váratlanul megfájdult. A fájdalom kisugárzik a jobb vállamba is. Egy ideje a jobb combom külső fele zsibbad, a combhajlatom pedig -különösen járás közben - fáj. Háti rtg-leletem a következő: " A nyaki lordosis kiegyenesedett. A C III-IV. közötti porckoron kifejezetten lapos, illetve előrehaladott incovertebralis arthrosis észlelhető. Csökkent lumbalis lordosis. A praesacralis porckorong dorsalisan lapos, a csigolyák peremszélein durva csőr-ill. kapocsképződmények vannak. Spondylosis L V..listhesis nincs. A SI. rések szűkek." Beutaló Dg. Lumbalis és más intervertebrális discus rendell. radiculopathiával M 51 10 Tisztelettel érdeklődöm, hogy a fenti panaszaimat okozhatják a rtg-leletben leirt elváltozások? Jelenleg sze. Flector EP. Rapid granulátomot szedek. Amig a hatás tart a fájdalmak erőteljesen csökkennek. Városz szives válaszát kedves doktornő/ur.

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a nyaki fájdalom témában

        Tisztelt Kérdező! Önnek mind a nyaki gerincszakaszon, mind pedig az ágyéki részen vannak többszörös eltérések, melyek állhatnak a panaszai hátterében. Meszesedés, kopásos eltérések is vannak, illetve a porckorongok le vannak lapulva, mely sérv jele is lehet. Ha módjában áll, a gyógyszeres kezelés mellett érdemes volna fizioterápiát, gyógytornát kipróbálni.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia

        Kérdés: 2010. július 30., 14:39; Megválaszolva: 2010. augusztus 04., 19:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: