• Raynaund szindróma és kór és sok izületi gyulladás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Milyen gyógyszerekkel enyhíthetők e betegségek tünetei? Milyen gyógynövényekkel? Mennyi ideig tart a betegség a végtag elhalásáig?

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a mozgásszervi panasz témában

        Tisztelt Kérdező! A Raynaud syndroma az erek fokozott reakciókészségével járó álllapot, hidegre kórosan összehúzódnak, így az ujjak keringése nem megfelelő. Különböző súlyossági fokozatai vanak a betegségnek, de általában nem is igényel kezelést, csak a hideg időjárás esetén, illetve akinek eleve súlyosabb formában jelnetkezik, vagy más autoimmun betegséghez társul. A téli időszakban fontos a hidegtől való védelem, a megelőzés kesztyű viselésével. Ilyenkor különböző értágítókat szoktunk még javasolni, ebben háziorvosa is tud segíteni, de általában ez nem szükséges egész évben. Vannak bizonyos fürdők, pl. szénsavas fürdő, mely javítja a keringést, kifejezetten ajánlott ilyen betegeknek. A végtag nem szokott elhalni, az más betegségben fordul elő.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia

        Kérdés: 2010. július 30., 12:27; Megválaszolva: 2010. augusztus 02., 10:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: