• Porckorongsérv hegesedés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő/Doktor úr! Két éve műtöttek porckorongsérvvel az alsó 5. csigolyámnál. Műtét után szépen rendbe jöttem, visszamentem dolgozni. Néhány hete viszont egyre erősödő, a sérvhez hasonló fájdalmakkal mentem vissza az orvosomhoz, kiderült a műtött területen hegesedés alakult ki. 2-3 hétig itthon pihentettem, izomlazítóval, fájdalomcsillapítóval, azonban ez semmit nem segített.Az orvos azt mondja nem javasolja az újabb műtétet. Egy utolsó szalmaszál most amibe még kapaszkodni tudok, a Diprophos nevű injekció, melyet 2 napja megkaptam és ettől várjuk a csodát. Vagyis hogy a gyulladás lehúzódjon és esetleg enyhüljön a fájdalom. Kérdésem az, hogy mennyire súlyos ez a betegség, mivel lehet a műtéten kívül kezelni, hogy újra emberi életet tudjak élni és dolgozni. Illetve ha mégis műteni kellene, akkor milyen kockázattal jár, számíthatok újabb hegesedésre? Más betegek hogyan tudnak ebből felépülni? Köszönettel

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a gerincsérv témában

        Tisztelt Kérdező! Valóban sok esetben a Diprophos csodát tesz, de nem biztos, hogy hosszú távon megoldja a problémát. Inkább a megfelelő gyógytorna, fizioterápia segít talán többet. A műtéttel kapcsolatban idegsebész véleményét kellene megkérdezni, általában nem javasolják az újboli műtétet, csak kivételes esetekben, illetve nem a hegesedés miatt.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia

        Kérdés: 2010. július 28., 12:23; Megválaszolva: 2010. július 31., 20:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: