• Lábtörés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! 7 éves korom óta izomsorvadásom van a bal lábamban, és kb 6 hete ráestem a betonra és eltörött a sípcsont vége. 1 hétig fekvő gipszet kaptam, utána járógipszet kaptam de 2 hétig arra sem állhattam rá, 4.-5. héten próbálgattam a járást vele, de nagyon nehéz volt, mert a gipsz hosszú volt. 5. hét után levették a gipszet, de nem akarnak az izmaim mozogni, még a bokaizületeim-, izmaim sem, a térdem pedig egyáltalán nem hajlik. Rendszeresen tornásztatom és fürdetem, de most már egy hete nem javul semmit. A vádlimat is nagyon fájlalom. Nem a törésnél vannak gondjaim, hanem a térdforgóknál. Remélem vannak jó ötletei tanácsai a gyógyuláshoz! Köszönöm válaszát előre is.

        Dr. Bogdán Aurél válasza a lábtörés témában

        Térdpanaszai hátterében a tartós gipszrögzítés állhat. Sajnos ez gyakori jelenség. Általában a gipszlevételt követően 4-6 hétig szoktuk tornáztatni a térdet, míg eléri a normális mozgást. Ez az Ön esetében az alapbetegsége miatt 12 hét is lehet. A hatékonyság érdekében jobb lenne, ha gyógytornász felügyelete mellett végezné a gyakorlatokat. A kezelőorvosától kérjen beutalót gyógytornára. Saját magának otthon kerékpározást, illetve úszást javasolnék, ha kivitelezhető, illetve minden olyan gyakorlatot amit a gyógytornász megmutat.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2010. július 23., 21:33; Megválaszolva: 2010. július 27., 19:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben: