• Térdpanasz

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr! 1 éve a bal térdem AS-val műtötték. A mediális meniscusom 80%-át távolították el kosárfül szakadás miatt. A térdem azóta sincs rendben. Hol jobb hol rosszabb állapotban van, néha előfordul az is, hogy sántítok. Orvosom porcépítő kúrát javasolt(szedtem már proenzit és dona port is ittam, amiknek szerintem semmi eredménye)és azt mondta további kontrollra nincs szükség. Ez 5 hónapja volt, én akkor sem éreztem egészségesnek a térdem. Viszont megint elkezdett nagyon fájni májusban a háziorvosom, azt mondta, hogy be van gyulladva és aflamint írt fel, amit 2 hétig szedtem, utána jobb lett.(nem mondta, hogy kell ortopédiai kontroll) Most ismét, két hete már folyamatosan, minden nap fáj. Sérülés nem érte, ennek ellenére fáj,recseg, zsibbad, néha görcsöl és feldagadt.(ilyenkor jegelem és bekenem valamilyen krémmel: flector, fastum vagy diclofenac..de úgy érzem egyik sem hat)A lépcsőzés is ismételten fájdalmassá vált, a futást is abbahagytam(eddig futottam, de nem nagy intenzitással...heti 2-3 alkalommal 1-2km max.), de ettől sem lett jobb a térdem. Fogalmam sincs, hogy mi lehet vele, mit kéne tennem, hogy helyrejöjjön, vagy legalább ne akadályozzon.(gondolom javasolt lenne a kontroll, de az orvosom jelenleg szabadságon van) Ezért szeretném kikérni a tanácsát, ami tudom, hogy nehéz így látatlanban. Teljesen el vagyok keseredve, hogy ennyi idősen ilyen problémáim vannak.(elnézést a hosszú levélért, de mindent leírtam mert nem tudom, hogy mi lényeges információ) Kérem segítsen tanácsával. Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel:

        Dr. Bogdán Aurél válasza a térd témában

        Mindenképpen kontrollvizsgálatot javasolok. Tekintettel arra, hogy kezelőorvosa szabadságon van, a panaszok mértékétől függően várja meg, vagy keressen fel más ortopédust. Addig is szedjen egy kis condrosulf-ot és valamilyen nem szteroid gyulladáscsökkentőt, amiiket háziorvosa is fel tud írni. Továbbá kímélje a térdét, esetleg ússzon, kerékpározzon.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2010. július 21., 22:29; Megválaszolva: 2010. július 25., 12:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: