• Térd probléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Weborvos! 16 éves koromban jelentkeztek először a tünetek. Minden ok nélkül bedagadt a térdem, nem bírtam behajlítani, menni se rajta. Akkor azt mondták, hogy még növésben vagyok, nem fejeződött be a csontosodás. Kenőcsöt kaptam rá. A következő években nem változott a helyzet, egyszercsak jött a dagadás, fájdalom... Hetelig eltartott, mire rendbe jött. 7 éve 3 hónapos Condrosulf kúrát írtak fel, ami sokat segített. Az elmúlt egy évben egyre gyakrabban érzem újra a fájdalmat, többször fáj, mint nem. Ismét kaptam Condrosulfot és Goolt, de egyáltalán nem használt. Mit lehet ilyen esetben tenni? Válaszukat várva, tisztelettel: Szilvia

        Dr. Bogdán Aurél válasza a térd témában

        Vizsgálat és röntgen illetve MR nélkül nem tudok pontos választ adni. Elmondása alapján nincs kizárva, hogy a kezdeti enyhe fokú porcelváltozása súlyosbodott, vagy esetleg valamilyen porcszakadás, kopás alakult ki. Én azt gondolom, hogy egy ízületi tükrözésre (arthroscopia) lenne szükség, mely pontosan meghatározná mi is a probléma és nagy valószínűséggel meg is lehet vele oldani az elváltozást. Első körben írasson fel háziorvosával valamilyen nem szteroid gyulladáscsökkentőt és szedjen valamilyen porcerősítőt. Ha 1-2 hónapon belül nincs javulás keressen fel egy ortopédiai vagy baleseti sebészeti szakrendelést.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2010. július 20., 14:20; Megválaszolva: 2010. július 22., 10:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben: