• Segítséget kérnék a gerincpanaszaimmal kapcsolatban

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        2003 óta vannak derék és gerincfájdalmaim. Jelenleg ott járok, hogy már 5 perc állás, vagy séta után annyira fáj, hogy vagy le kell ülnöm, vagy meg kell támaszkodnom valamiben. Voltam a neurológián, ahol megvizsgáltak, és elküldtek CT-re. A doktornő azt mondta, amíg csak fájdalmaim vannak, nem műtenek meg, de a hagyományos kezelések nem használnak. Eddig márciusban két hetet voltam kórházban, ahol többféle kezelést kaptam. Ezután mivel még mindig nagyon fájt, kaptam tornát is, meg glysson-t nyakra, mert a karom is szokott fájni, és gyakran zsibbad. A CT-n csak a derekamat nézték, mert azt mondták olyan gép nincs ami mindenhol megvizsgál. A leletem: L.III. discus 2mm-t szétterü. Agyökök kilépése szabad. L.IV. discus bal formális túlsúllyal bő 3mm-t boltosul előre, az L5 gyököket mediálisan eléri. L.V. discus degenerált, vakuum jelet tartalmaz, 2mm-t boltosul elő. Ajobb foramenben kifejezett csőrképződés látszik, részben ez, részben a discus a jobb L5 gyököt nyomja. A bal L5 gyök laterálisan dislocalt. A porckorong mk. S1 gyököt eléri. A kisízületekben nagyfokú artrosis van. Vélemény: Discopatia L.V. Protrusio disci L.III.IV. Spodylarthrosis Ezzel kapcsolatban szeretném kérni a véleményét, hogy ha a torna , meg a kezelések nem segítenek, mit tegyek? Ez az életemet eléggé megkeseríti, így sehova se tudok menni otthonról, csak, ha kocsival valaki elvisz. Kérem válaszát! Köszönettel: Hné

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a mozgásszervi panasz témában

        Tisztelt Kérdező! Többszörös gerincsérv é kopás van a csigolyákon. Ha a hagyományos kezelések nem segítenek, még egyéb, erősebbfájdalomcsillapítókat kell megpróbálni. Az injekció is elég jó hatású szokott lenni, melyet a gerinc melletti izomzatba adunk, illetve ha van túlsúlya, akkor attól mindenképpen meg kell szabadulni.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia

        Kérdés: 2010. július 20., 09:30; Megválaszolva: 2010. július 24., 16:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: