• Műtött térd - femur töréssel -Sürgős!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! 10 évvel ezelőtt volt egy balesetem, a lábam műtötték, combcsont törésem volt, enderszegezték, majd fél évre rá kiszedték a szegeket. Tünetmentes voltam egészen mostanáig. 3 hónappal ezelőtt kezdődött a panaszom, néha hogyha lépek, a jobb lábam mintha hátra akarna törni/csuklani. Ez többször előfordult már, a műtött térdem nagyon furcsán viselkedik. Nem tudok guggolni mert nem hajlik be teljesen a lábam. Néha hogyha lépek, olyan mintha valami folyadék lenne benne ami húzná le. Kitapogatom, de semmit sem érzek. Ezenkívül 1 hónapja olyannyira rosszul lettem, hogy képtelen voltam mozdítani a lábam, zsibbadt belül az egész combcsontom & térdem, nagyon fájt, bekötöztem amitől kicsit jobb lett, illetve bevettem rá egy fájdalomcsillapítót. Nem tudom kiegyenesíteni teljesen , és ha állok újabban azt érzem mintha az egyik lábam hosszabb lenne. Kérdésem, mi lehet a problémám? Ortopédiára kéne mennem? Régi kórházi papírjaimra szükség lesz? Térdrögzítő esetleg nem segít? Régi orvosaim gondolom nem segíthetnek, mert gyermekként műtöttek, gondolom hozzájuk már nem fordulhatok. Várom mihamarabbi válaszát! Köszönöm.

        Dr. Bogdán Aurél válasza a térd témában

        Vizsgálat nélkül nehéz megfelelő választ adni. Panaszai hátterében nagyon sok minden állhat. Én első körben azt javasolnám, hogy keresse fel korábbi kezelőorvosát, mert attól függetlenül, hogy gyermekként operálták, kellene tudni segíteni. ha mégsem, akkor ortopédiára kellene menni a korábbi összes dokumentációval. Ami okozhatja a problémát csontosodási zavar, hosszabb végtag miatt izom-ideg feszülés, izületi deformitás. Pontos diagnózisért szükséges a szakvizsgálat.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2010. július 19., 14:11; Megválaszolva: 2010. július 21., 12:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: