• Nem gyógyítható?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Cím! Két éve vannak térdízületi panaszaim.Hamar elfárad mindkét térdem és olyankor sokáig fáj és feszít,mintha szét akarna robbanni.Először annyira le voltak gyengülve,hogy csak járókerettel tudtam mozogni.Később már bottal is sikerült,utána már anélkül is tudtam 2-300métert menni.Mindezt 1 év alatt sikerült elérnem.Azóta eltelt még 1 év és csak annyit javult,hogy ha nehezen is,de 4-5 emeletet tudok lépcsőzni és3-4 km-t.járni,de utána ugyan úgy érzem a feszítő fájdalmat és gyengeséget.Az orvosok térdízületi arthrosist állapítottak meg,vélemény,javaslatnak pedig Spondylosis et polydsiscopathia univ.-Aethylismus chr.(jelenleg abstinens) - Polyneuropathia alc.,Amikről fogalmam sincs,hogy micsoda.Felírtak Neuromultivit tablettát (3 havonta,1 hónapig napi 1 tabl.),ami nem valami sokat segít és azt mondták,hogy többet nem tudnak segíteni.Valóban nem lehet gyógyítani ezt a betegséget legalább annyira,hogy egy közepes fizikai munkát végző helyen tudjak dolgozni?Ugyanis a régi munkahelyemre visszavennének,ha javulna az állapotom,máshol meg nem találok munkát. Üdvözlettel:gabor45

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a Térdfájás témában

        Kedves Gábor! A leírás alapján egyrészt kopásos térdízületi betegséget, másrészt pedig polyneuropathiat állapítottak meg, mely a perifériás idegek bántalma. Ez utóbbi fonákérzéssel, zsibbadással, erős fájdalommal járhat bizonyos bőrterületeken.Érdemes volna felkeresnie még egy ideggyógyászt, hogy megállapítsák, ténylegesen ilyen kis idegbántalomról van-e a szó. Mindkét betegséget nehéz befolyásolni, mert többnyire nem visszafordítható folyamatok indulnak be. Azért porcvédő, fájdalomcsillapító, gyógytorna mellett sokat javulhat a terhelhetőség!


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia

        Kérdés: 2010. július 18., 21:46; Megválaszolva: 2010. július 19., 22:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben: