• Ischias

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Már régóta küszködöm,hol jobb hol van lábfájdalommal,és derékfájással.Jelenleg mindkét,de különösen a jobb fáj,és zsibbad a talpam.Reumatológusom kétirányú gerinc röntgent csináltatott. SI csigolya lumbalizált.Lordosis kiegyenesedett.A csigolyák lat.és ventralis pereme diszkréten megnyult.Testmagasság megtartott.Praesacr. rés szükebb. A reumatológián kapott ambuláns lapomon ez áll:Fokozott háti kyphosis.oldalra kissé kötött L-S gerinc.Csipők szabadok.térdek crep.Lasegue mko jelzett.J. lábszár lat. felszinén lábfejen tact. hypaesthesia,.paresis nincsen. Nagyon hamar elfáradnak a vádlijaim,és olyan érzesem van mintha abroncs lenne mindkettőn,ha 3-4 lépésnél többet teszek meg.A combom külső része fáj,egészen a boka külső részéig,jobb oldalon különösen,de a bal is feszit.Fizikoterápiás kezelést kapok.Relifexet,és meloxicam-ot kapok.Félek.Nem fogok lebénulni?Az egész hátam feszes,kezeim is fáradnak zsibbadnak.vérképem volt, májusban minden negativ,süllyedés is.Azt mondta az orvosom,hogy ez több hónap. 10 évvel ezelőtt csináltak egy MRI-t és ott a Lumb. V.-SI csigolyánál discus herniát találtak,ami a gerincvelőt dislocalta,de nem complimálta.Most nem küldtek MR-re,azt mondták hogy nem indokolja az állapotom.Üdvözlettel:Magdolna

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a mozgásszervi panasz témában

        Kedves Magdolna! A leírás alapján amit a reumatológus talált, jobb oldalon van érzészavar méghozzá az sacralis 1-es gyöknek megfelelően. Ez nem jelent bénulást, de kezelni kell. Meg kell próbálni mindenképpen a fizioterápiát, gyógytornát is. Ha van lehetőség, kezdje a McKenzie tornát is!


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia

        Kérdés: 2010. július 14., 17:17; Megválaszolva: 2010. július 16., 10:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben: