• Boka szalag sérülés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Személyes észrevételek: Sérülést követően a bal boka külső csontján a valamelyik szalag átugrik. A kérdésem melyik ez a szalag? Hibás sin gipsz felhelyezés meg gátolhatja e a szalag feltapadását? Válaszát köszönöm!

        Dr. Bogdán Aurél válasza a boka témában

        Az ön által leírt szituációt nehezen tudom elképzelni, mert a külboka csúcs környékén nincs olyan szalag, vagy képlet ami át tudna rajta "ugrani" Hasonló jelenséget inak, vagy távolabb lévő szalagok sérülése produkálhat, de hogy konkrétan miről lehet szó, azt csak vizsgálattal lehet eldönteni. A második kérdésére az a válaszom, hogy igen, a rosszul elkészített és felhelyezett gipsz eredményezheti a gyógyulás elhúzódását, vagy akár be nem következtét. Azt tudom még javasolni, hogy ha nem elégedett jelenlegi kezelőorvosa véleményével, akkor keressen fel egy másik szakrendelést és kérje ki az Ő véleményüket is.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2010. július 12., 13:59; Megválaszolva: 2010. július 14., 10:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: