• Matrac

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Nő /Úr! Ortopédiai illetve reumás problémáim is vannak.Combfej necrosis, csontritkulás, izületi gyulladás, a gerincem, a derekam és az izomzatom is nagyon sűrűn fáj.Van amikor a gerincem és a nyakam lefekvéskor még jobban fáj. Matrac vásárlásban szeretnék tanácsot kérni! Milyen típúsú lenne megfelelő? Szivacs vagy rugós? Keményebb vagy puhább? Találtam a Dormeónál egy úgy nevezett Orthopedic matracot ami állítólag jó gerinc fájdalmakra.Valóban jó lehet? Vagy inkább a Memory habos jobb lenne? Köszönöm

        Dr. Bogdán Aurél válasza a mozgásszervi panasz témában

        Jelenleg a piacon nagyon sok fajta matrac kapható. Mindig jönnek ki újdonságok, amikhez a beharangozó nagyon jól hangzik. És minden cég a sajátjára esküszik. Igazából nagy tapasztalatom nincs matrac ügyben. Annyit segíthetek, hogy én milyen szempontok szerint választottam matracot. A szivacsot nem javaslom, egyrészt a por és az atkák miatt az allergia veszélye nagy, másrészt az élettartama is rövidebb. inkább a zsákrugós matracot ajánlanám, memóriahabos változatot, esetleg kókuszbéléseset, ami az allergia szempontjából is jó. Azt javaslom próbálja ki több gyártó termékét (Cardo, Dormeo). Válassza az önnek megfelelőt, kényelmeset. Az ortopedic is jó lehet.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2010. július 02., 17:53; Megválaszolva: 2010. július 06., 11:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: