• Derékfájástól nem bírok reggel megmozdulni

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        44 éves nő vagyok. Évek óta gyakori gerinc, és derékfájdalmaim vanak. Már 20 évesen is küszködtem derékfájdalmaktól, nem bírtam sokái állni és gyalogolni. Az utóbbi három hónapban szinte állandósult a derékfájdalmam. A fizikoterápia sem javított rajta. Ct leletem a következő: Canalis spinalis fejlődésileg valamenyi szegmentumban szűkebb a normálnál. A porckorongok conturja körkörösen kismértékben előboltosul. A foramenek szabadok, a zárólemezek peremei kiélezettek. Volt több röntgen vizsgálat is: A C.IV.-C.VI. csigolyatestek alsó dorsalis peremszélei megnyúltak.A nyaki lordósis kiegyenesedett, enyhe kyphosisba csap át. Az V.-VI. C. csigolyák discusa min. fokban elkeskenyedett. A venterális peremszéleken és az alsó L. gernic szakaszon meszes spondylosis látszik. Legyen szíves megírni véleményét, és hogy mit is jelentenek ezek a leletek. Jelenleg Rheosolont szedek és kevert Fastumos kenyőcsöt használok bedörzsölésre. A gyógyszer jód, de amikor abba hagyom, mert nem lehet tartósan szedni, újra erősödik a fájdalom. Sajnos előfordul, hogy nem bírok reggel megmozdulni, és a fájdalomtól sírok. válaszát előre is köszönöm. Szilágyiné Csilla

        WEBBeteg szakértő válasza a gerincfájdalom témában

        Vizsgálat nélkül, illetve a képalkotók eredményének ismerete nélkül nehéz megfelelő választ adni. A leírás alapján vannak olyan gerinc elváltozásai, melyek ortopédiai jellegüek, de vannak idegsebészeti jellegű elváltozásai is. A leírások alapján mind a nyaki, mind a ágyéki gerincszakaszon vannak kopásos eredetü elváltozások. A képet súlyosbítja a meglévő gerinccsatorna szűkület. A porckorongok előboltosulása kezdődő sérv jelei lehetnek, mellyel idegsebész kollégát célszerű felkeresni. Én gyógyszeres és fizikoterápiát tudok javasolni. Műtéti megoldásban az idegsebész a járatos, erről Ő tud nyilatkozni. A leírás alapján Én úgy gondolom, hogy a műtét egyenlőre nem szükséges. Amit javasolni tudok az a gerinckímélet, úszás, nyújtási gyakorlatok és gerinctorna,akár fizikoterápia keretében, illetve nem szteroid gyulladáscsökkentők, és izomlazítók szedése. Ez utóbbiakat háziorvosa is fel tudja írni, a fizkoterápiát ortopéd, rheumatológus, vagy fűrdőorvos tudja Önnek felírni!


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2010. június 29., 10:58; Megválaszolva: 2010. július 02., 00:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: