• Térdprotézis

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A térdembe 2006-ban helyeztek el protézist, amit 2009-ben eltávolítottak, mert begyulladt a térd alatti rész. 2-3 hónap után a gyulladás elmúlt, és egy új protézist helyeztek be. Ez fjó él évig nem is okozott panaszt, de most 6 hete eltört a vállam, ezért a felkart " megdrótózták " és a fémek eltávolítása után begyulladt a seb, és lázas is lettem. Ezzel egyidőben elkezdett újra fájni a protézises lábam, szintén a térdprotézis alatti részen. Gyugalmi állapotban nem fáj, jól hajlik is, de ha ráállok, vagy mennék, akkor kibírhatatlanul fáj. A karomon a gyulladást kezelik, kapok gyulladáscsökkentőket is, de a lábam problémájával nem foglalkoznak. Megröntgenezték, és rendben találták, ultrahangozták és trombózis jelét sem látták, de hetek óta nagyon fáj. Kérem szíves segítségét, véleményét! Előre is köszönöm

        Dr. Bogdán Aurél válasza a térdprotézis témában

        A beültetett protézisek sajnos kedvenc megtelepedési helyei a baktériumoknak. A szervezetben máshol előforduló gyulladást azonnal kezelni kell, hogy megakadályozzák a bacik protézisen történő megtapadását. Ha megfelelően kezelik a vállsebét, akkor kicsi az esélye, hogy veszélybe kerül a protézis. Azt javaslom, hogy ha vállsebe rendbe jön, akkor menjen vissza a kezelőorvosához, aki a protézist beültette, hogy végezzen el Ő is egy vizsgálatot!


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2010. június 23., 11:38; Megválaszolva: 2010. június 26., 17:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: