• MRI ismeretében

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! November óta egyre jobban fáj a bal térdem. Az MRI eredménye:Mediálisan femoro -tibialisan és femoro patellarisan a hyalin porc elmosodottan határolt,heterogén.A patella lateralisalt helyzetű.Az izületben jelentős mennyiségű szabad folyadék van,melyen belűl apró,közepes jelintenzitású szabad testek változtatják helyüket.A lateralis meniscus oldalsó testének craniális kontúrja egyenetlen ulceralódott jellegű.Az ép elülső keresztszalag tibialis tapadása alatt 0.5cm-es,FS PD-ben magas jelintenzitású synivialis cysta vagy mucoid cysta látható.A peremeken különböző méretben jelmentes osteophyták alakultak ki.A medialis femur condylus hátsó szarvában és oldalsó testében intrameniscalisan közepes jelintenzitású degenerativ jellegű csik látható. Kérdésem,hogy az arhroszkopos debrimenten kivül lehet e más megoldás? at én esetemben segithet e a synvisc one injekció? Hálás köszönettel

        Dr. Bogdán Aurél válasza a térdfájás témában

        Az Mr eredmény alapján én mindenképpen az arthroscopiát javaslom, mert sok olyan elváltozást írt le az MR, amit az ízületbe adott injekció nem old meg. Az ízületi tükrözés során elvégzett debridementet követően lehet létjogosultsága az injekciónek!


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2010. június 18., 12:42; Megválaszolva: 2010. június 22., 19:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: