• Arthroscopia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr /DR.Bogdán Aurél/

        Hálásan köszönöm válaszát,amelyet 2010.06.10-én 10óra 16-kor válaszolt a "Térdmütét????vagy injekció?"jeligéjű kérdésemre.

        Irja,hogy a MRI ismeretének hiányában..............Nem tudom,hogyan maradt le,pedig begépeltem.Ha megengedi,most ismét leirom /remélem megkapja/és kérdezem,hogy ennek ismeretében is az athroscopiát javasolná első körben?

        Az MRI eredménye:Mediálisan femoro -tibialisan és femoro patellarisan a hyalin porc elmosodottan határolt,heterogén.A patella lateralisalt helyzetű.Az izületben jelentős mennyiségű szabad folyadék van,melyen belűl apró,közepes jelintenzitású szabad testek változtatják helyüket.A lateralis meniscus oldalsó testének craniális kontúrja egyenetlen ulceralódott jellegű.Az ép elülső keresztszalag tibialis tapadása alatt 0.5cm-es,FS PD-ben magas jelintenzitású synivialis cysta vagy mucoid cysta látható.A peremeken különböző méretben jelmentes osteophyták alakultak ki.A medialis femur condylus hátsó szarvában és oldalsó testében intrameniscalisan közepes jelintenzitású degenerativ jellegű csik látható.

        Tisztelettel és köszönettel

         

        WEBBeteg szakértő válasza a térdműtét témában

        Az MR eredmény ismeretében méginkább javaslom az arthroscopia elvégeztetését, mert a leírás alapján sok olyan elváltozás van a térdében, melyet egy jártas szakember arthroscoppal el tud látni, és nem kell az ízületet megnyitni hozzá!


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-06-16 09:14:49; Megválaszolva: 2010. június 18., 17:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: