• Bordafájdalom-idős korban

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Weborvos!

         

        Tisztelettel kérdezem a következőt.

         

        Édesapán 83 éve, kb. 3 hónapja jelentkezett nála a bordafájdalom, de csak kifejezetten gyaloglás közben és utána.

        Hanyatfekvő helyzetben ez elmúlik, vagy oldalt fekvéskor sincs fájdalom

         

        Szivpanasz, egyéb jellegű mellkasi panasza nincs. Vérnyomás: normalis, mindig is az volt.

        Háziorvosa szerint, ez már a kor következménye.

         

        Kérdésem az, hogy mi ennek az oka, és ha nem tévedek bordaideg-szegycsontmeszesedés lehet- de milyen gyógyzszerrel lehetne csillapitani a fájdalmat?

         

        Köszönöm szépen előre is a megtisztelő válaszát.

         

        Fanny Szentirmay

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a bordafájdalom témában

        Tisztelt Kérdező!

        Lehetséges, hogy a fájdalom azért jelentkezik terhelésre, mert inkább a gerinc felől sugárzik ki. Meg kellene nézni, hogy nincsen-e csigolyaösszeroppanása rtg felvétellel. A fájdalomcsillapítók közül az Algopyrin, vagy valamelyik nem szteroid gyulladáscsökkentő megpróbálható, pl. Cataflam.



        Kérdés: 2010-06-12 17:26:14; Megválaszolva: 2010. június 12., 17:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben: