• Derék/hát fájdalom elleni torna

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktorúr!

        1 éve vannak fájdalmaim a derekamban.Voltam tavaly kivizsgáláson és medence-ínszalag gyullagást állapítottak meg az orvosok.Beutaltak elektrolízises kezelésre,ami kellemes volt,de nem segített semmit.Izomlazító és fájdalomcsillapítót kaptam,pár hónap után elmúlt.Egy fél éve újra elkezdett fájni, hosszú állás után zsibbadni a derekam.Mint amikor menstruációs medencefájdalom van.Ha sokáig ülök,mintha valami csípődne és nyomna valamit, amitől perceken belül elkezd fájni a bal lában.Ha felállok elmúlik.Ellenben a derékfájdalom ha sokat állok megmarad.A családban majdnem mindenkinek grincsérve van.Most szeretnék elmenni reumatológushoz.Reggelente olyan tornát végzek, amit édesanyámnak tanított a gyógytornás,neki 2 sérve van, alul és a nyakánál.Óvatosan tornázunk, csak amit a tornász mutatott.Jövő héttől dolgoznom kell, 12 órában és sokat kell majd állni.Kérdésem lenne, hogy tud -e valamit ajánlani,amit munka közben/szünetben csinálhatok, hogy esetleg kicsit lazítsam a derekam,megmozgassam magam.Mi az amire figyelnem kell.

        Válaszát előre is köszönöm:)

        Üdvözlettel

        WEBBeteg szakértő válasza a Derékfájás témában

        Tisztelt Kérdező!

        Munka közben is nagyon jól teszi, ha tart néha egy kis szünetet, és próbál egy-két gyakorlatot végezni. Elsősorban a nyújtó gyakorlatok végzését javaslom. Kezdetben óvatosan nyújtózzon a nyakával a plafon felé, majd felemelt karokkal váltva a karjaival is próbáljon nyújtózni. Ezt legjobb fekvő helyzetben végezni (akkor természetesen nem a plafon felé, hanem a feje fölé nyújtózik). Ugyanezt hason fekve is elvégezheti, illetve erősítheti a háti izomzatot, ha hason fekve karjait oldalra nyújtja, és kissé emeli a fejét a földtől. Az sem baj, ha ilyenkor megtámaszkodik oldalt.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia

        Kérdés: 2010-06-10 22:07:32; Megválaszolva: 2010. június 10., 22:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: