• Hátfájás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Dotor!Nekem ojan kérdésem volna,hogy kb.1 éve ara letem figyelmes hogy fáj a hátlapckám nál.teltek a honapok és sokszor ojan erős furcsa fájdalmam volt,hogy elzsibadt a hátam bal vagy jobb fele.Mostanában monthatom sokat csilapodot de nem mulik.pedig már ágyat is cseréltűnk de semi eredmény nem ojan mint régen mikor még nem éreztem.De ha igy visza gondolok kb.ez a fájdalom féle akor kezdőtőt miután volt egy nőgyogyászati laparaszkopom.Dr. őn szerint mitől vanak ezek a fájdaom félék vagy is inkább zsibadás.ez sokszor jőn a gerinc melől is de általában a lapockámnál érzem.Remélem nem tődő?mondjuk voltam márt sokszor dődő gondozoban is de semit nem látnak.Csak az a hejzet hogy mikor egy fiatal nőnek fáj a háta akor a leg roszabra gondol.Kőszőnetel.E. Zoltáné

        WEBBeteg szakértő válasza a hátfájás témában

        Tisztelt Kérdező!

        A kétoldali hátfájdalom leggyakrabban mozgásszervi eredetű. A korábbi műtéttel az összefüggés kizárható, ilyen jellegű panaszt nem tud okozni. A mellkas rönten, amennyiben lenne bármilyen tüdő, vagy mellkasfali ok jelezte volna. A probléma egyértelműen a gerinc melletti izmok gyengeségéből adódik. A kezelés legfontosabb lépése a helyes testtartás és gyógytorna. Keressen fel gyógytornászt, aki megtanítja Önnek a szükséges izmok tornázatását és pár hét-hónap múlva, ha izmok megerősödnek a panasz is csökkeni fog. Ha nem javul keressen fel reumatológiai szakrendelést.



        Kérdés: 2010-06-09 09:07:25; Megválaszolva: 2010. június 09., 09:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: