• ORTHOVISC INJEKCIÓ

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        TISZTELT DOKTOR NŐ/ÚR!

        50 ÉVES TÚLSÚLYOS NŐ VAGYOK. TÉLEN EGYSZER-KÉTSZER FÁJT A TÉRDEM

        A LÉPCSŐN LEFELE MENET, DE EGY KÉT NAP MÚLVA ELMÚLT.

        EGYSZER MEG NAGYON MEREV LETT, DE AZ IS ELMÚLT.

        SZEDEK PORCVÉDŐT KENEM PRO ENZI 3-MAL .

        A REUMA ORVOSNŐ ELKÜLDÖTT VIZSGÁLATOKRA.

        ENYHE PORCKOPÁST MUTATTAK KI.( 2.6 MM) , SEMMI MÁST NEM TALÁLTAK.

        PANASZOM NINCS, NEM FÁJ ,CSAK AMI TÉLEN VOLT.

        A REUMA ORVOS MINDENÁRON ORTHOVISC INJEKCIÓKAT AKAR ADNI

        MONDVÁN,HOGY CSAK EZZEL ÚSZOM MEG A MŰTÉTET.

        SOKAT SZOKTAM AZ INTERNETEN OLVASNI ORVOSI DOLGOKAT,ÚGYHOGY

        ELÉG TÁJÉKOZOTTNAK ÉRZEM MAGAM.

        NEM VAGYOK RÓLA MEGGYŐZŐDVE,HOGY NEKEM TÉNYLEG SZÜKSÉGEM VAN AZ INJEKCIÓKRA ( 120000 EZER FORINTÉRT)

        MIKOR KÉRDEZTEM TŐLE,HOGY MIÉRT NEM A HYALGANT KAPOM,AMI A

        FELE LENNE,AKKOR AZT FELELTE,HOGY MERT ARRA 50% TB TÁMOGATÁS

        VAN ÉS KIJÖNNEK ELLENŐRIZNI,HOGY TÉNYLEG KELL-E ÉS Ő NEM

        AKARJA EZT A MŰSORT.

        CSAK AZT NEM ÉRTEM,HOGYHA NEKEM ERRE TÉNYLEG SZÜKSÉGEM VAN

        AKKOR MI A PROBLÉMÁJA.

        FELMERÜL A GYANÚ BENNEM,HOGY CSAK AZÉRT AKARJA AZ ORHOVISCET

        ADNI,MERT AZÉRT GONODOLOM JUTALÉKOT KAP.

        SZERETNÉM A DOKTORNŐ VÉLEMÉNYÉT TUDNI ,HOGY NEKEM TÉNYLEG KELL-E AZ INJEKCIÓ ILYEN KIS PANASZOKRA.

         

         

        KÖSZÖNETTEL .

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a térdfájás témában

        Vizsgálat nélkül nehéz megfelelő választ adni. A leírása alapján, ha a szájon át szedhető porcerősítőket mindet kipróbálta és nem igazán használtak, akkor van létjogosultsága az injekciónak. Sokan beadják egyből a gyógyszerek hatástalansága esetén. Én óvatosabb szoktam lenni, ugyanis amellett, hogy költséges, még akár rosszat is tehetünk vele, ha nem megfelelő módon adjuk be, még gyulladást is okozhatunk. Én általában az arthroscopos műtét után szoktam a betegeimnek adni, ha olyan porcsérüléseket észlelek, amikor még van létjogosultsága az injekciónak. De vannak olyan egyértelmű esetek, amikor már vizsgálat során egyértelmű, hogy kell az injekció, nem kell hozzá ízületi tükrözés. Ezt csak vizsgálattal tudnám eldönteni. Ami az injekciót érinti valóban csak a Hyalganra van támogatás, így az kerül a legolcsóbba, és nem is olyan rosszak a tapasztalatok. Én minden esetben ezt írom először. Annak, akinek esetleg nem használ, szoktam más készítményeket javasolni. A hatóanyaguk általában ugyan az, csak a molekulák méretében, hasznosulásában vannak eltérések. Azzal kapcsolatban, amit írt arról, hogy a kolléga miért akarja a másik terméket felírni, akár igaz is lehet. Ezt eldönteni Én nem tudom. Ha nem akarja Önnek elsőnek a Hyalgant felírni, akkor keressen fel egy másik, akár ortopédiai szakrendelést, ahol mérlegelik, hogy van e rá egyáltalán szüksége, és ha igen, akkor fel is írják azt!


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia

        Kérdés: 2010-06-07 12:49:17; Megválaszolva: 2010. június 07., 12:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: