• Nyaki ideggyök bántalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Ur/Nő...Kb 1 éve kezdődött el nálam a nyakamban jobb oldalon kilépő ideggyök iszonyatos fájdalma, először 3 hónaponként, mostmár legutóbb 3 hétre jött elő. Ezzel egyidőben a nyaki gerintfájdalmam is erősödik, kisugározva a jobb karomba könyékig. Ehhez a tünetegyütteshez társul még egyidőben látászavar is mely ilyen oldali villódzásba nyilvánul meg. Voltam és járok is rendszeresen szemészetre, ott alaposan megvizsgáltak, OCT, szemnyomás, látótér, szemfenék vizsgálat, de hálisten nem találtak komoly bajt az időskori látásromláson kivül, az erek szükösek....Az lenne a kérdésem kettő, hogy  ez az ideggyök bántalom milyen mozdulatra vagy más dolog miatt jön elő? hogy miaz amire nagyon figyeljek, párna a fejem alatt, vagy huzat, vagy mi????  Neurológiai vizsgálat szükségeltetne??? A másik kérdésem: hogy ez a nyaki gerinc meszesedés, kiegyenesedés, scoliosis, gerincferdülés, okozhatja -e a látás bevillódzást? mert még régebben mondták azt is a szemészeten hogy keringési zavar ez a szemtünet. Lehetséges hogy az agyba belépő erek a nyaki gerinctől a koponya felé menve nem kap elég vért? és ezért a látászavar? Még annyit, hogy a reumatológián voltam, fizikóterápiát kaptam /UH, IF, kéztorna/ de nem igazán éreztem hatását.  Köszöünettel és tisztelettel 59 éves nyugdijas.

         

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a gyöki fájdalom témában

        Tisztelt Kérdező!

        Az ideggyök bántalom miatt érdemes volna ideggyógyászati vizsgálatot végezni, mert látatlanba elég nehéz eldönteni, hogy melyik ideg bántalmáról van szó. Ettől függ az is, hogy milyen mozdulatokra kell odafigyelni. Ha egy nyaki gerincsérv okozza az idegbántamat, akkor különböző nyújtó gyakorlatokat kell végezni, illetve általában elmondható, hogy a fej hirtelen hátrahajlítása nem tesz jót sem a sérvnek, sem pedig a látászavarnak. A szemtünet valóban lehet keringési zavar, meg kell próbálni keringésjavító gyógyszer szedését!


        Kérdés: 2010-05-27 18:15:13; Megválaszolva: 2010. május 27., 18:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: