• Kell-e műtét?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Nemrég voltam MRI vizsgálaton és a következő leletet kaptam."A lordosis megtartott. A csontos gerinccsatorna tágassága normalis. A conus az L.I. rés szintjében végződik. A myelon ábrázolódott szakaszán kóros nem látható. Az L.V.-S.I. discus dehydralt, rajta kifejezett körkörös protrusio látszik. Ezen a discuson emellett bal oldali lateralis típusú, rupturálódott és cranial felé dislocalódott, a lateralis recessust bal oldalon szűkítő hernia is megfigyelhető. Egyebütt a vizsgált gerincszakaszon hernia nem látható. Az LV. csigolya peremszélein kezdődő spondylosis van. Egyéb érdemi kóros nem mutatható ki. Orvosi vélemény: Hernia disci L.V.-S.I. 1.s. rupt."Szeretném megkérdezni az Ön/Önök véleményét is. Előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a gerincsérv témában

        Kedves Kérdező!

        A leletalapján van egy kiszakadt gerincsérve az V ágyéki és az I keresztcsonti csigolyák közötti porckorongon. Nem ismerem a tüneteit. Ha erős fájdalma van a bal alsó végtagjában, és nem javul pihenésre, gyógyszerre illetve fizioterápiára, akkor mindenképpen megfontolandó a műtét. Ellenkező esetben érdemesebb a műtéttel várni és az előbbi módokon kezelni, mert nem biztos, hogy műtét után teljesen panaszmentessé válik.



        Kérdés: 2010-05-27 12:15:36; Megválaszolva: 2010. május 27., 12:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: