• Mellkasi fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/Doktornő!

        '18 éves lányom 2 hónapja megfázott majd elkezdett köhögni. Eleinte csak Neocitránt, a köhögésre pedig Lándzsás utifű szirupot kapott. A köhögése erősödött, majd elkezdett fájni a mellkasa a jobb melle alatt közvetlenül a köhögés közben.   A körzeti orvosunk megvizsgálta és kizárta a tüdőgyulladás esetét. Mivel aggódtam, hogy a gyerek utazik rövidesen, ezért tüdőgyógyászhoz kaptunk beutalót. A tüdőröntgen szerint semmi baja nincs a lányomnak, a tüdeje szép, tiszta a felvétel alapján. Felírtak neki fájdalomcsillapítót, Algoflexet és a köhögésére Ambroxolt. Másfél héten át szedte, de minimális volt a javulás. Még egy-két héten át köhögött, bár egyre kevésbé, de a fájdalom nem múlt. Mindezek mellett korábban egy röplabdameccsen megerőltette a hátát, ahol  nem múló fájdalom  jelentkezett. Az ortopédián már korábban is megállapították, hogy a lányom izmai nagyon gyengék, ezért enyhe gerincferdülése van és talpbetétet is felírtak neki, most pedig  azt állapították meg, hogy két csigolyája elmozdult, ezért csontkovácshoz küldtek bennünket. A csontkovács helyrerakta és tornát írt fel neki ő is. Mivel mondtam neki, hogy mellkasi fájdalma is van éppen, ezért akupunktúrát is alkalmazott. Ez a tüdőgyógyászat előtti napon történt. Miután hazaérkezett a lányom az üdülésből, azonnal kerestünk egy edzőtermet, ahol személyi edző erősíti koncentráltan a problémára a lányom izmait. Azóta, egy hónap elteltével újra voltunk a Természetgyógyásznál, ahol gyógytornáztatták, majd felírták a személyiedzőnek, mely izomcsoportokkal foglalkozzon leginkább, mit erősítsen. Eddig voltunk edzésen 5 alkalommal és még mindig érez fájdalmat a jobb melle alatt bizonyos mozdulatoknál. Ugyan enyhébb, de én nagyon aggódom, hiszen másfél hónap telt el azóta, hogy fájdalma van. Nem tudom, kihez fordulhatnék. Beszorult a levegő, becsípődött valami? Aggódom, hogy más lehet a baj. Javasolták számomra a Fájdalomambulanciát. Hova fordulhatnék? Kérem szépen válaszát, tanácsát! Köszönettel: Judit

         

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a gerincferdülés témában

        Tisztelt Kérdező!

        A leírt panaszok inkább mozgásszervi eredetűnek tünnek. A mellhártya gyulladás, ami esetleg okohatja a mellkasi panaszt a gyulladás csökkentő kezelésre javult volna. A negatív mellkas röntgen és fizikális vizsgálat is inkább a mozgásszervi eredetet erősíti meg. A legfontosabb, hogy erősítse meg a gerinc melletti izmokat és figyeljen oda a helyes testtartásra. Ez az egyik leggyakoribb oka a mellkasi fájdalomnak ebben az életkorban. A röpladba nem a legjobb sport az ő számára, hiszen fokozott a gerinc melletti izmok terhelése és emiatt sérülékeny lesz. A legjobb sport az úszás ebben az esetben. A gyógyszeres fájdalomcsillapítást csak alkalomszerűen szabad végezni. Véleményem szerint keressenek fel egy reumatológián, vagy ortopédián dolgozó gyógytornászt, aki tudja milyen tornára is van szüksége. Lényeges, hogy az egymás mellett futó kezelések egy kézben össze legyenek fogva.


        Kérdés: 2010-05-20 09:48:35; Megválaszolva: 2010. május 20., 09:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: