• Mit mutat a gerincfájdalom miatti röntgen eredménye?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt dr. Úr!

        Gerinc fájdalmam miatt háziorvosom röntgen felvételet készítetett, de nem igazán magyarázta el mit is jelent az eredmény. Szeretném megkérni, írja le mit jelent ez:

        A háti gerincen enyhe jobbra convex scoliosis, fokozott kyphosis, kisfokú spondylosis és a felső szakaszon enyhe sorozatos discopathia, valamint kisizületi arthrosis látható.

        A lumbalis gerincen mérs. lordosis, valamint az L.V.rés enyhe beszükülése és az L-S átmenetben enyhe kisizületi arthrosis figyelhető meg. A jobb SI rés egyenetlenül beszükült, conturja kirágott és scleroticus, mely sacroileitisnek megfelelhet.

        Válaszát előre is nagyon köszönöm!

        Tiszteltettel: Szné.Csilla

         

        WEBBeteg szakértő válasza a gerinc röntgen témában

        Kedves Csilla!

        A háti gerincen jobbra ívelő görbület van, tehát gerincferdülés, valamint kopásos eltérések a csigolyákon. Az ágyéki gerincen a IV-es és V-ös csigolyák közötti rés be van szűkülve, ami arra utal, hogy ott a porckorong laposabb. A jobb oldali csípőlapát és keresztcsont közötti ízület egyenetlen felszínű, ami ennek gyullafdására utalhat. 

        Ez utóbbi eltérése miatt mindenképpen javaslom, hogy forduljon reumatológushoz! 



        Kérdés: 2010-05-12 14:10:44; Megválaszolva: 2010. május 12., 14:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: