• Karzsibbadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves dr.Nő/Úr,

        34 éves nő vagyok.Már évek óta azzal a problémával küzdök, hogy este muszály levennem a gyűrűimet az ujjaimról, mert éjjel alvás közben annyira bedagadnak az ujjaim. Ehhez párosul, hogy éjjel arra ébredek, hogy annyira elzsibbadt az egész jobb karom, hogy már üvölteni tudnék a fájdalomtól. Csak akkor szűnik, ha lógatom. Van olyan időszak, mikor heti 3-4 éjjel ez történik, de általában heti 1-2 alkalommal.

        Ha a karom kimerítő éjszakán van túl, akkor a reggeli vasalás vagy főzés se megy. 5-10 perc múlva nem tudom a vasalót vagy a fakanalat fogni.

        Alacsony vérnyomású vagyok és voltam is mindig, tehát a reggelt rögtön kávéval kezdem, amihez persze társítom a cigarettát is.

        Kérném segítségét annak kiderítésében, hogy a fent leírtaknak mi lehet az oka.

        Köszönöm!

        Szivke

        WEBBeteg szakértő válasza a zsibbadás témában

        Tisztelt Kérdező!

        A zsibbadás hátterében leginkább az állhat, hogy az egyik ideg, leggyakrabban a hónaljárokban leszorítás alá kerül. Ennek csak egy módja van, hogy elkerülje, a megelőzés. Valószínűleg éjszaka rossz pozíciót vesz fel, és a kézujjak duzzanata is ezzel lehet összefüggésben!

         

        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010-05-12 13:57:50; Megválaszolva: 2010. május 12., 13:57

        Tudjon meg többet: zsibbadás
      • Kérdések és válaszok a témakörben: