• bokafájdalom: van ok az aggódásra?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Összegezném a leírtakat: Édesanyám 40 éves fáj a bokája egy jó ideje be is van dagadva. Van rajta sajnos súlyfelesleg is. (170cm és 90kg) Vérkép alapján magas a vérsüllyedés és a retikulocita szám eggyel magasabb a kelleténél. Egyéb panasz nincs. Most gyulladáscsökkentöket szed és pakolást is kapott a lábára 3 hét múlva kell az orvoshoz visszamenni. Ön szerint van okom az aggódásra? Vagy ez a probléma megoldódhat? (Amiatt kérdezem ennyire mert elég rosszakat olvastam a magas vérsüllyedésről) De abban bizom hogy csak a bokája miatt magas.

        köszönöm válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a ízületi gyulladás témában

        Kedves Kérdező!

        A magas süllyedés valószínűleg az ízületi gyulladás miatt alakult ki, a határértéktől minimálisan magasabb retikulocytaszám sem jelent okot az aggodalomra, akár gyulladás okozta vérszegénység reaktív kísérő jele is lehet. Ha a gyulladás lezajlott, meg kell ismételni a labort, ha nem rendeződnek ezen paraméterek, akkor természetesen kvizsgáláls lesz szükséges, de egyelőre a jelen állapot magayrázza az eltéréseket.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2010-05-06 11:35:12; Megválaszolva: 2010. május 06., 11:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben: