• sípcsont törés/hátfájás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor Úr/doktornő, Több mint két éve volt sípcsont törésem és kb. 5 hónapja vették ki a fémet a lábamból. A sérült bokám dorsal flexiójában még van 2-3 fok elmaradás a másikhoz képest. Intenzíven karatézom és gondolom, hogy egyes pozícióknál derékból kompenzálom a bokahajlás elmaradást, így fáj a hátam a derék magasságban. Kérdésem az, hogy érdemes-e kivizsgáltatni a hátfájást, vagy bízni abban, hogy amikor a boka jobban fog hajolni (továbbra is fizióterápiára járok) elmúlik. Ilyenkor mi lehet a háttal, az izmok fájnak, lehet valami komolyabb deformitás már, akár porckorongsérv? Köszönöm, Tisztelettel.

        WEBBeteg szakértő válasza a hátfájás témában

        Tisztelt Kérdező!

        Természetesen ha kíméli a bokaízületet, illetve előrehajlással próbál kompenzálni, akkor a deréknál is előfprdulhatnak izomgörcsök, illetve a csigolyák közötti kis ízületeknél blokk alakulhat ki, mely azt jelenti, hogy ezek lemerevednek. A gerinctorna, átmeneti fájdalomcsillapító szedése sokat segíthet. Ha nem műlik néhány héten belül, akkor mindenképpen ajánlom, hogy vizsgáltassa meg magát reumatológussal! 


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2010-05-10 06:06:40; Megválaszolva: 2010. május 10., 06:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: