• Térdizületi folyadék

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Cím!

        2 hete műtötték a térdem porcszakadás miatt.

        Kiderült nem is volt porcszakadás,csak tele volt nyálkahártyával a térdem.

        Most mindenféle vizsgálatra küldenek(góc),de eddig még semmi sem derült ki.

        Sajnos azóta is sántítok,és ugyanúgy mint azelőtt nem tudom kinyújtani a térdem.(be van dagadva)

        Hátul van Baker ciszta,az ultrahagon azt mondták azért nem tudom kinyújtani a lábam,mert nyonja az eret.

        Az orvos pedig azt mondta(aki műtött)hogy ez automatikusan elmúlik ha meegtalálják a gócot.

        Az a gond hogy már nagyon nehéz a járás, és Önök szerint a cisztával nem lehet mit kezdeni?leszívni, vagy valami megoldás csak van..

        Válaszukat előre is köszönöm!

        Szép napot!

         

        Mariann

         

        WEBBeteg szakértő válasza a térdműtét témában

        A Baker cysta mindig valamilyen térdsérülés, vagy szerkezeti eltérés okozza: porcsérülés, szakadás, leválás, idősebbeknél porckopás, illetve sérülések után is kialakulhat. Amíg ezeket az okokat nem szüntetjük meg, addig a cystához nincs értelme hozzányúlni. Van aki leszivatja, van a ki műtétesen eltávolítja, de ha a kiváltó okot nem szüntetjük meg, a cysta kiújul. Így nagyon érdekes, hogy az izületi tükrözés során nem találtak semmit. Azt javaslom szedjen porcerősítőt és gyulladáscsökkentőt 2-3 hónapig, és ha panaszai jelentősen nem csökkennek, akkor egy MR vizsgálat, vagy ismételt tükrözés is szükséges lehet.


        Kérdés: 2010-05-06 11:50:11; Megválaszolva: 2010. május 06., 11:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: