• tores

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor!

        Marc.19 en eltortem a labam a hatso reszen 4 helyen,a belso boka alatt ez alitolag kinyomta a kulso bokam,bedagadt nem tudtam raaallni.

        kb.26 napig volt rajta gipsz de csak a hatso reszen.Utana jol bepolyaztak fasli alatta gez meg vattaszeru eleg szorosan es mozgatnom kell a bokam es az ujjaim.ez 16 nap s matol megint uezde meg 25 napig,meg felpolcolva.Teljesen lesulytott a hir.Mellekelve probaltam kepet kuldeni lefotoztam a rontgent ahogy tudtam az utolso 2  az ma keszult90 foknal nem tudom feljebb mozditani es nagylabujjamnal zsibbadast v ugy nehezebbnek erzem.Ra nem allhatok.Nem tudom mitevo legyek Cypruson vok es nem tudom  h itt jol kezelnek e,nem is ertek mindent es nem szeretnem ha felrekezelnenek hisz ujra szeretnek jarni mihamarabb.

        varom valaszat

        tisztelettel

        Szilvia

         

        WEBBeteg szakértő válasza a csonttörés témában

        Sajnos nincs jó hírem az Ön számára! Bár vizsgálat nélkül nehéz pontos választ adni, de a leírás és a röntgen kép alapján ezt a törést meg kellett volna operálni. Attól tartok, hogy az ön által leírt kezelés egy fájdalmas, nehezen terhelhető végtagot fog eredményezni. Bár ne legyen igazam, de maga a törés is egy rossz gyógyhajlamú, izületbe hatoló törés, meg az a sok ideig tartó gipszrögzítés mind azt eredményezi, hogy a szalagok megrövidülnek, a porcfelszinek károsodnak és egy rosszul használható végtagot eredményeznek. Sajnos már 6 hét eltetelt a sérülés óta, így a törés lassan teljesen átépűl, műtét már nem igazán jön szóba.Azt javaslom, ha teheti, jöjjön haza cyprusról és keressen fel egy nagy baleseti központot, ahol hátha tudnak még javítani a helyzeten, hogy egy  minél kevésbé fájó izülete legyen!


        Dr. Lajtos Melinda
        pulmonológus szakorvos jelölt

        Dr. Lajtos Melinda

        Kérdés: 2010-05-04 13:35:48; Megválaszolva: 2010. május 04., 13:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben: