• sarkam kb 1 éve fáj

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot!

        Focizom nagypályán versenyszerűen. A sarkam kb 1 éve fáj akkor kaptam rá egy rúgást azóta egy csontkinövés is van rajta ami felett kicsi pöccintésre is fáj egy ponton az achillesem. A háziorvosm azt mondta ha rosszabbodik akkor menjek el az oretopédiára, de tavaly nyáron egy idóra elmúlt nagyjából nem volt zavaró. Ezután megsérültem és a sarkam úgy nézett ki a pár hónap alatt amit kihagytam helyrejött. Télen az edzéseken éreztem , hogy teljesen nem múlt el ,de igazából nem volt zavaró. Egy hónapja viszont ismét jobban fáj. Elmentem sportorvoshoz. Szerinte be van gyulladva és azt kérdezte ,hogy kényelmes-e a cipőm és ,hogy milyen borításon játszok, de előtte is játszottam füvön, salakon, teremben a cipőim pedig mindig kényelmesek voltak és sose volt vele probléma. Írt fel gyógyszert kenőcsöt, de nem használt. Hova tudnék elmenni vele? és mi lehet a probléma? van valami kezelés vagy esetleg ha nem javul meg lehet műteni?

        Üdv.

        WEBBeteg szakértő válasza a sarokcsont témában

        Vizsgálat nélkül nehéz pontos választ adni, meg a röntgen filmet is látni kellene. A leírása alapján úgy gondolom, hogy a következő lehetőségek vannak. Első körben egy saroklyukasztásos lúdtalbbetét viselése és gyulladáscsökkentő gyógyszer szedése javasolt 1-2 hónapig. Ha ez nem vezet eredményre, akkor lejhetőség van helyileg steroid injekció adása 2-3 alkalommal. Ha ez sem használ, akkor a végső megoldás a műtét. Azt javaslom, keressen fel egy ortopéd szakrendelést és ott megkezdik a kezelését!


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia

        Kérdés: 2010-05-04 13:39:47; Megválaszolva: 2010. május 04., 13:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: