• polydiscopathia lumbalis

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        25 éves férfi vagyok és már több éve küzdök a polydiscopathia lumbalis nevű betegséggel. Teljes mértékben kiszámíthatatlanul jön elő nálam. Van hogy 50kg-nál is több megemelése nem okoz problémát és van, hogy egy pár kilós emelés is bajt okoz. Általában február és október környékén szokott kijönni. Van hogy csak fájdalmas, de van hogy felállni se tudok. Reumatológusnál nem egyszer jártam, a neurológus azt mondta nem kell műteni ezért nem rendel el vizsgálatot. Jártam masszázsra, úszni, szedtem gyógyszert de azon kívűl, hogy kipihenem, semmi nem használt. Nem lenne rá valami jobb megoldás? Idén már 2x jött ki és így dolgozni sem tudok. Reumatológus annyit mondott, hogy ezzel együtt kell élni. De ez hihetetlen, hogy ennyire ne legyen erre megoldás... :(

        WEBBeteg szakértő válasza a gerincbetegség témában

        Tisztelt Kérdező!

        Ha erincsérv álll a háttérben, akkor is elsőként valóban konzervtaív kezelést, azaz nem műtétet szoktunk egyből ajánlani. A fenti gyógymódok mellett izoméazítót kell szedni abban a rosszabb időszakokban, illetve a gyógytornász által javasolt rendszeres gerinctorna, hosszú távon is nagyon hatékony, segít megelőzni az ismételt fájdalmak jelentkezését.


        Dr. Kocsis István
        urológus

        Dr. Kocsis István

        Kérdés: 2010-05-02 21:58:13; Megválaszolva: 2010. május 02., 21:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: