• Gerincbetegség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Gerincproblémáim végett küldtek MR vizsgálatra,sajnos nem tudom mit mutatott ki a vizsgálat ezért tisztelettel kérném véleményét. A lumbalis lordosis íve mérsékelten elsimult. Az L III.-S I. közötti discusok dehydratáltak,magasságuk kissé csökkent. Az L IV.,L V.csigolyatesteken Modic degeneratio látható. Az L III.discus körkörösen protrudalt,a durazsák ventralis részén kis benyomatot okoz,a forameneket nem szűkíti. Az L IV. és az L V.discus szintén körkörösen protrudalt,a forameneket mindkét oldalon kissé szűkítik,a gyököket mindkét oldalon elérik,de nem dislocalják. Hernia nem ábrázolódott. A conus medullae az L II.magasságban látható,szabályos. Tisztelettel köszönöm válaszát:Bea

        WEBBeteg szakértő válasza a gerinc MR témában

        Tisztelt Kérdező!

        Az ágyéki gerinc görbülete (lumbalis lordosis) elsimult. Az ágyéki III-as, IV-es, V-ös csigolyák és a keresztcsont közötti porckorongok (discusok) laposabbak, mivel vizet veszítettek. Az ágyéki III.as szintben a porckorong kiboltosul körkörösen, a gerincvelőt körüklvevő burkon okoz kis benyomatot. 

        Összességében többszörös porckorongrendellenesség van, de olyan sérv, mely nyomná a kilépő ideggyökööket nem látszott.  


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2010-04-23 20:58:57; Megválaszolva: 2010. április 23., 20:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: