• elulso keresztszalag

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        jo napot doktor ur!

        lenne egy kerdesem onhoz.Januarban operaltak elulso keresztszalag szakadasra es meg mindig nagy fajdalmat erzek a terdemben pontosan a vagasnal.focista vagyok,vagyis voltam profi szinten.a masik terdemet is megmutottek 4eve ugyanezzela  gondal,az teljesen rendbe jott.mar nem akarok elkezdeni futballozni mert mindenkitol azt hallottam hogy jobb ha abba hagyom,mivel ez csak rosszabbodhat ha folytatom,igaz ez?

        mit tehetnek on szerint? amugy  kb.ugy 3hete voltam kint kocogni egyenes talajon es mendegelt a futas,persze nem eroltettem tul,masnapra sem dagadt be.de most angyon faj,mar 1honapja dolgozom ujra.uszni akarok elkezdeni es futni is szeretnek.emellett szedek csonterosito tablettat mar5.eve a neve ARTHRO STOP

        varom nagyon a valaszat,koszonettel Illés Imre

        WEBBeteg szakértő válasza a keresztszalag témában

        Valóban igaz, hogy térde jóval sérülékenyebb, mint korábban (műtét előtt).

        Amit igazából tehet, hogy megerősíti a combizomzatát, kerékpározik, úszik (gyorsúszás) és lehetőség szerint kerüli a hirtelen irányváltoztatással járó sportokat. Ezzel elkerülhető a térd ismételt sérülése. Azt tanácsolom, hogy a fájdalom miatt keresse fel operáló orvosát, hogy deritsék ki mi áll panaszai hátterében. A csonterősítő tablettát célszrű abbahagyni egy rövid időre. 3 havi szedést követően 1 hónap szünetet célszerű tartani.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-05-06 10:57:52; Megválaszolva: 2010. május 06., 10:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: