• Derékfájás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő nagy kérésel fordulok önhöz!Magyarázatot szeretnék kapni a diagnózisomra.Gerincröntgenen voltam és a lelet a következő: Az ágyéki lordosis elsimult. A praesacralis rés papírvékonyságúra beszűkült, hasonló mértékben lapos pockorong. A többi intercorporalis rés tágassága megtartott. Mit jelent ez egész pontosan?Hogyan lehet ezt gyógyítani, és lehet mennyi idő mire helyre jön?Mit tehetek annak érdekében hogy minél előbb helyre jöjjön az egészségi állapotom?Előre is kösszönöm a válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a derékfájás témában

        Kedves kérdező!

        Az, hogy a lumbalis lordosis elsimult azt jelenti, hogy a normálisan a has irányába görbülő ágyéki gerincnek a görbülete mérséklődött. Emellett az, hogy a presacralis rés beszűkült és a porckorong is, azt jelenti, hogy az ágyéki és keresztcsonti gerinc átmeneténél porckorongbántalom áll fenn. Mindezek összességében hajlamosítanak derékfájásra. Teendő: nehéz súlyokat ne emelgessen, ne cipekedjen, ha ennek ellenére is fájdalom jelentkezik, gerinctorna rendszeres végzése javasolt.

        Tisztelettel: Dr Groák Péter reumatológus

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-06-08 14:43:52; Megválaszolva: 2011. július 29., 12:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
      • Hirdetések
      • Infografika és videó