• Térdfájás,duzzadt térd!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! 17 éves vagyok.Panaszaim váratlanul és meglepetés szerűen értek.Ősszel folyamatos térdfájással kerültem kórházba.Nagy arányú terhelés és baleset nem érte a lábam.A diagnózis:"A sípcsont és szárkapocs juvenilis osteochondrosisa,ízületi fájdalom".Ortopédiai szakrendelésre lettem beutalva,ahol a panaszok jellegét tekintve Schlatter-Osgoodnak felelnek meg.Ma már mindkét térdem fáj és duzzadt,hol erősebben,hol gyengébben jelennek meg a panaszok.Megállapításra került,hogy a tuberositas tibiaenél a növekedési zóna elcsontosodott,kóros eltérés nem látható a röntgen és labor eredmények alapján.Súlyosbodó panaszok miatt immunológiai szakvizsgálatra utaltak be.A panaszok:erős fájdalom,hajlítási merevség a térdben,duzzanat a térdkalácson és környékén,lüktető érzés. Tisztelettel kérem véleményét és tanácsát!

        WEBBeteg szakértő válasza a térdfájás témában

        Pontos választ vizsgálat nélkül nehéz adni. Az Osgood-Shlatter kór a növekedésben lévő 12-16 évesek jellegzetes betegsége. Az ön leírása alapján ez már nem áll fenn, mert a tuberositas tibiaenél a növekedési zóna elcsontosodott. Az immunológiai vizsgálat javasolt, ennek eredményével menjen vissza ortopédiai szakrendelésre. Ha a panaszok tartósan fennálnak, akkor egy izületi tükrözés mindenképpen mérlegelendő!


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010-02-01 12:03:07; Megválaszolva: 2010. február 01., 12:03

        Tudjon meg többet: térdfájás
      • Kérdések és válaszok a témakörben: