• TÉRD MŰTÉT UTÁN

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

         

        Tisztelt Dr.Nő/Úr!
        Nekem október 20.án volt egy Athroskópos műtétem,a következő diagnózisokkal,Chndromalatia patella,Reinaculum bemetszéssel egynapos sebészeti ellátás keretében.
        A jobb térdemet már 3szor műtötték,most a bal volt a soros.
        Műtétre rá 1 héttel rosszul léptem egy reccsenést éreztem a vádlimban,ami után feszítő,görcsös fájdalom volt.
        Elküldtek a sürgősségire hogy nem e trombózisom van,igaz az orvosom kizárta,de ott izomvéna trombózist diagnoztizáltak,egy másik kórházban meg izomsérülést.kaptam még utána véralvadásgátló injekciókat,és syncumar beállítást javasoltak,amit nem vállaltam.1 hónapja voltam ultrahangon,a következőt irta le az ottani orvos:
        "Bal térd operált,A patella felett harántul elhelyezkedő kb60mm hosszú,egyenetlen vastagságú/4-10mm/,reflexiókat is tartalmazó folyadékgyülem is van,a patella mellet lateralissan körülírt 26*13mm-es echomentes folyadékgyülem látható és egy 4mm-es folyadéksáv patellától distalisan is ábrázolódik.Vélemény:patela környezetében letokolt folyadékgyülemek,/suprapattelarisan heamoatoma lehet/"

        Ezzel az orvosom nem foglalkozott,vérvételen D-Drimer eredmény 1642 ng/ml.
        Azt mondta ez műtét utáni állapot.
        A félrelépésem óta a vádlimban enyhült a görcsös fájdalom,de azóta is feszes kemény a vádlim,enyhén duzzadt néha,és néha kissé görcsös fájdalmaim vannak,a térdem duzzadt,nem borszínű,kissé fakó.

        Én jelenleg külföldön vagyok ezért is itt érdeklődök érdemes lenne e elmenni egy ortopédszakorvoshoz itt,hogy az a folyadékgyülem az magától felszívódhatott,vagy az ott marad?
        A vádli feszessége,és néha a görcsös fájást mi okozhatja?
        Valamelyik oka lehet annak hogy 2 hónap után még mindig nem hajlik rendesen a térdem,és h fáj a térdhajlatom,és a külső oldala ahol a tokot vágták,nyomásra is,a vádlim is szintén fájdalmas érintésre,ott ahol a reccsenést éreztem.

        megköszönném mielőbbi válaszát,akár itt,akár emailben a : [email protected]

        sajnos 1100kmre vagyok otthonról,és csak így tudok tanácsot kérni.

        Előre is köszönet.
        Kata

         

        WEBBeteg szakértő válasza a térdműtét témában

        Az ÖN problémája nem egyszerü. Vizsgálat nélkül nehéz pontos választ adni, de a leírása alapján megpróbálom elmondani mi is lehet a probléma. Az izületi porc károsodása miatt (chondromalatia) lehet tartós izületi fájdalma. Ezt porcerősítő és nem szteroid gyulladáscsökkentő segítségével lehet kezelni. A térdkalács melletti folyadékgyülem valószinüleg a műtét után képződött vérömleny, ami ha fel is szívódik, a folyamat igen sokáig tarthat. A vádli fájdalma inkább izomsérülésnek tünik, mint mélyvénás thrombozisnak. Valószinüleg az izomszakadás során képződött vérömleny szervült és ezt tapintja keménynek. A fájdalom szünése is erre utalhat. A térde lehet, hogy a vérömlenytől nem hajlik, de lehet hogy valamilyen porcsérülés az oka. Ha van rá lehetősége, én mindenképpen azt javasolnám, hogy keressen fel egy ortopéd sebészetet!


        Dr. Kocsis István
        urológus

        Dr. Kocsis István

        Kérdés: 2010-01-11 11:46:29; Megválaszolva: 2010. január 11., 11:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: