• Nyaki gerinc ropogás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves doktor nő/úr 18 éves vagyok, és ropog a nyakam, egyéb beavatkozás nélkül, szóval ha csak simán elfordítom a fejem, akkor kattan egyet a nyakam. Ha lefelé szorított fejjel fordítom balra-jobbra akkor sokkal jobban ropog. (egész nap a számítógép előtt ülök, és szinte fekszek a székbe) lehet ez is közrejátszik. aggódok, amivel el akarok kezdeni sportolni, és attól félek ha sokat mozog (ill. ropog) a nyakan akkor annak komolyabb következményei is lehetnek.

        WEBBeteg szakértő válasza a nyaki gerinc témában

        Kedves Kérdező!

        A nyaki gerinc ropogása önmagában nem baj, de a kísérő tünetek - a nyaki izmok merevsége, fájdalma, tarkótáji fejfájás - már érdemes a tüneteket komolyan venni.

        Minden reggel nyaki tornával kezdeni, fejbiccentés, fejrázás, elülső fejkörzés (az állcsúcs válltól vállig gördül, de hátra nem mozdul, mert akkor pont az agyonnyomorgatott részt nyomná).

        Érdemes odafigyelni a megfelelő párnára. A feszes, fájó izomzatra használjon izomlazító hatású mentol-, kámfortartalmú krémet, amennyiben nyaki fájdalom is szokot jelentkezni.  Ha ezen prakitkák nem hoznak enyhülést, keressen fel reumatológust.


        Dr. Herman Tünde
        Szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Herman Tünde
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2009-12-04 09:25:01; Megválaszolva: 2009. december 04., 09:25

        Tudjon meg többet: nyaki gerinc
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Bal csuklómon 12 éves koromban volt egy törés. (Foci közben elestem.) A törés összeforrt, azóta nem volt vele problémám semmilyen fizikai igénybevétel esetén (sport, munka). Fél éve kezdett el fájni, amikor fizikai...
        Hónapok óta fáj a hátam, a gerincem!mostmár kb 3 hete éjszaka alíg bírok mehfordulni, háton nem tudok aludni!mellkasi szorítást is érzek!ill. A csípőm olyan mintha becsípődne v begörcsölne !reumatológiára mentem, ahol a szakvélemény:...