• Végtagi duzzanat

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő!Úr! Egy hónapja eszre vettem, hogy a jobb vádlimba van egy dúzzanatt. Olyan mint ha ízom lenne.Fájdalom nincs.Szeretném tudni,hogy mi lehett ez.

        WEBBeteg szakértő válasza a izom duzznata témában

         Tisztelt kérdező!

        Érdemes visszagondolnia arra, hogy érte-e baleset a lábszárát az elmúlt időben. Ha igen, lehetséges néhány izomrostszakadás utáni hegesedés duzzanat formájában való megnyilvánulása.
        Amennyiben nem, mindenképpen készítessen lábszáráról lágyrész-UH vizsgálatot, amely támpontot adhat abban, hogy milyen természetű az elváltozás. Pontosabb szerkezeti eltérést az MR vizsgálat tud adni, amennyiben bármely vizsgálat felveti a duzzanat eltávolítását, érdemes ezt elvégezni, különösen akkor, ha valamilyen jó-vagy rosszindulatú lágyrészdaganat lehetősége merül fel. Első lépésként mindenképpen keressen fel orthopéd-vagy baleseti sebész szakorvost, egyrészt a duzzanat részletes megvizsgálása, másrészt a fent említett vizsgálatok elindítása céljából.

        Tisztelettel: Dr. Juhász Csaba ortopéd szakorvos-traumatológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-06-01 20:04:46; Megválaszolva: 2011. július 29., 10:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: