• Lábgörcs kínoz egy éve, mit tehetek még meg?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! 1 éve rendszeresen jelentkező éjszakai és nappali lábgörcs kínoz, amit jó esetben már megtanultam kezelni (régebben is volt, de nem volt rendszeres). Főleg az éjszakai kínoz meg, mert annyira erős a görcs hogy fel kell kelnem, vagy az ellenfeszítésnél a görcs "ideiglenesen" elmúlik azon a ponton pl. a vádlimban, de abban a pillanatban már vagy a lábfejemet, bokahajlatomat vagy a sípcsontomnál levő izmot kapja el, ha ezt az új görcsöt próbálom "kihúzni" akkor visszaáll az eredeti izomgörcs. 3 gerincsérvem van, a 4-5 csigolyánál idet műtétem volt 2006-ban, sajnos a részleges lábzsibbadást (bal comb, vádli, talpél, 2 lábujj) nem szüntette meg. Futást próbáltam, de a derékfájás mellett az izomgörcs erősebben és többször jelentkezett. MgB6 kapszulát szedtem, most pezsgőtablettában fogyasztom, napi 2 l folyadékot megiszom, kerékpározom ha van időm. Mit tehetek még? Köszönöm válaszát.

        WEBBeteg szakértő válasza a lábgörcs témában

        Tisztelt Kérdező!

        Sokszor sajnos nem könnyű eltalálni a helyes gyógymódot. Izomlazító kenőccsel, vagy levendulás, vagy Richtofit sportkrémmel próbálja meg éjszakára bemasszírozni a vádlikat!

        Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia



        PharmaPlaza

        Kérdés: 2009-07-28 10:33:06; Megválaszolva: 2009. július 28., 10:33

        Tudjon meg többet: lábgörcs
      • Kérdések és válaszok a témakörben: