• Csontrendszer

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt szakorvos! A nyakszirtcsontomon van egy dudor,szinte mindig is ott volt és kitapintható.Tudni szeretném,hogy mi ez tulajdonképpen. Soha nem fáj és semmit nem csinál.

        WEBBeteg szakértő válasza a nyakszirtcsont témában

        Tisztelt kérdező!

        A nyakszirtcsonton élettanilag is van két dudor, jobb és bal oldalon mindenkinek, csak abban lehet esetleg különbség, hogy ez az egyes embereknek mennyire emelkedik ki. Ha ezeken felül is van dudor, az elképzelhető, hogy van egy csontkinövés, amely ha nem újonnan keletkezett és nem növekszik, akkor csak egy fejlődési variáns. Ha viszont növekedést mutat, akkor mindenképpen meg kell röntgenezni a koponyacsontot.

         Tisztelettel:  Dr. Szamosi Szilvia


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-03 22:41:25; Megválaszolva: 2011. augusztus 18., 14:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: