• Mellkas röntgen

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! A kérdésem az lenne, hogy a munkahelyi orvosom beutalt mellkasröntgenre, mert két hete fáj a hátam, ahol a következő eredményem született (30-as nő vagyok, kb.: 3-4 éve volt egy tüdőgyulladásom, szinte soha nem köhögök): éles kontúrú rekesz, szabad sinusok. Mindkét oldalon perihilarisan és bazálisan felszaporodott peribronchialis rajzolat látható (ez mit jelent?). Infiltratum nem ábrázolódik. A sziv configuratiója normális. A háti szakaszon S alakú scoliasis. Ez utóbbit megtaláltam és gerincferdülést jelent, bár nem tudom, hogy egy elölről történő röntgen ezt hogyan mutatja ki? Az ilyenfajta gerincferdülésre milyen mozgást ajánl az úszáson kívül, már ha azt ajánlotta volna. A hátfájás miatt nemrég gondoltam arra, hogy rendszeresen hetente egyszer masszírozásra fogok járni (gép előtti ülőmunkát végzek), ez jót tehetne? Vagy esetleg melegvíz a strandon, mert a meleg vízben az izmok elengednek? Választát előre is nagyon köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a gerincferdülés témában

        Tisztelt Kérdező!

        Az úszás mellett mindenekelőtt gerinctorna ajánlott, ebben gyógytornász tud Önnek segíteni. A fürdőkezelés, masszírozás is biztosan jó hatású, de a torna többet és tartósabban segít. 

         
         
          
          
         

        Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-06-12 21:42:10; Megválaszolva: 2011. október 05., 12:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: