• Csipő kopás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr!

        10 éve kb van csípőkopásom, decemberig egész jól elvoltam kezelésekkel. Januárban kaptam a szokásos kezeléseket, amik már nem használtak. Most kaptam elöször Donna kúrát, közben mivel lassú javulást éreztem, elkezdtem szedni az "arthoro basic" zöldkagyló kapszulát, homeopátiás Zeel tablettát, napi 5db-ot, plussz Zeel kenöcsöt is használom, kb két hete. Gyógymasszörhöz járok heti 1-2 alkalommal. 2 hete úgyérzem hogy javulás állt be az állapotomba, de tegnap voltam röntgenen, és állapotrosszabodást állapitottak meg.

         

        Diagnózis: februárban készült felvételhez viszonyitva a combfej cranialis felszíne laposabb lett, rajta sekély benyomat képzödött. A corticalison a feltámaszkodási felszínen folytonossági hiány nem észlelhető, de lateralisan fissura lehetősége nem zárható ki.

         

        Kérdésem a következő:

        lehet hogy a röntgen nem mutatja ki a porcképződést? Vagy javulásnak ne higgyek?

         

        Nagyon köszönöm a válaszát.

        Tisztelettel: Szabó Ildikó

        WEBBeteg szakértő válasza a csípőkopás témában

        Tisztelt Szabó Ildikó!

        A javulást szubjektíve érezheti, ugyanis van fájdalomcsillapító hatása is ezeknek a szereknek, de a rtg sajnos nem ezt mutatja. Csontritkulás vizsgálatra lenne még szükség, mert ha az legalább közepes fokú, akkor lehet olyan gyógyszert Önnek javasolni, mely elősegíti ott a csontépítés a combfej területén is. Addig is javasolt az eddigi folytatása, úgy gondolom, hogy Ön megtett mindent, amit eddig tudott a csípő érdekében!

         

        Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-06-08 20:19:08; Megválaszolva: 2011. október 05., 11:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: