• Ewing sarcoma?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztet Doktor Úr/Nő!

        Hamarosan 15 éves lány vagyok. Kb 2 hónap óta alkalmanként fáj a térdem "belül", ha lépek, vagy pl, rúgok a lábammal. Nyomásra nem érzékeny. Nem súlyos, nem egész nap fáj, és ha ülök egy kicsit, akkor jobb lesz. Kérdésem lenne, hogy lehetséges-e, hogy Ewing sarcómám van? Olvastam, hogy ez gyakran csontokban előforduló, főleg gyermekkori betegség. Kisebb ortopéd problémáim vannak, adtak betétet, amit bevallom, nem hordok. Vagy előfordulhat, hogy csak növésben vagyok, és azért?

        Előre is köszönöm válaszát.

        WEBBeteg szakértő válasza a Térdfájás témában

        Tisztelt Kérdező!

        A Ewing sarcoma nagyon ritka betegség, nem az jut eszembe elsőként, persze ha nem múlik a fájdalom, szóba jön rtg felvétel készítése, mely alapján kizárható ez a rosszindulatú csontdaganat. Pontosan a növekedéssel egyidőben gyakori lehet a térdízület fájdalma, mert az ott tapadó izmok inai feszülnek, nyúlnak. Egy kis gyulladáscsökkentő kenőccsel meg lehet próbálni bekenni.

        Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-06-08 20:08:14; Megválaszolva: 2011. október 05., 11:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: