• Miért nem múlik el a fájdalom?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        49.éves vagyk 2008 augusztusában az utcán összeestem mert nem éreztem a bal lábam, ami már hetek ota forgo tájékon nagyon fájt. Voltam CT-n csontritkulási vizsgálaton,ahol azt mondták:Az értékek -1és-2,5 közötti értékek osteopeniára utalnak.Ezt követöen BP-en voltam Perifériás Neurologiai vizsgálaton ahol minden eredmény negativ lett.Az orvosom elküldőtt még  Csontszcintigráfiai vizsgálatra és az sem  mutatott ki semmi eredményt hogy miért nem tudok azota sem rendessen menni. Diagnozisom:M4890 Spondylopathia, k,m,n.  M1600 Elsődleges coxarthrosis, kétoldali. Szeretném meg tudni hogy ez pontossan mit takar, mert sajnos az orvosom nem igazán tájékoztatt azt mondja ezzel együtt kell élni, de ez igy nagyon nehéz mivel nem tudok lépcsön fel menni mert nagyon fáj a csipöm, és ez sajnos már az állásomba került mivel nem tudok eljárni dolgoznu. Kérem ha valaki tud segiteni irjon::

        WEBBeteg szakértő válasza a Csípőízület témában

        Tisztelt Kérdező!

        A fenti diagnózisok a csigolyák kopásos eltérésére, illetve a csípőízületek szintén kopásos eltérésére utalnak. Sajnos, ha a csípőízület kopása elér egy bizonyos fokot, akkor protézis műtét jön szóba. A műtét szükségességéről ortopéd orvos dönt. Mindenképpen javasolnám, hogy menjen el ortopédiára, ugyanis a műtéti előjegyzés sokhelyen 1 év! Ha nincs olyan mértékű kopás, hogy műteni kelljen, akkor marad a fizioterápia, gyógytorna, fájdalomcsillapítás, porcerősítő.

         

        Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-06-12 21:23:10; Megválaszolva: 2011. október 05., 11:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: