• Perthes-kór?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jónapot  kivánok!

        az után érdeklödnék.hogy mit tegyek a kislányomnak  az utobi idöbe sokat fájta lába  el vitem öt orvoshoz és el köldött minket az ortopédiára  ott meg nézték öt és meg is röngenezték de negativ lett viszont mutata az orvos .hogy egy kis csontocska el van csuszva neki a lágyékánál és enyibe maratunk  a rögen vittem én is egy örngenfelvételt és arra azt irták hogy rizsszemnyi meszesedése van a kislánynak mikor meg mutatam akkor csak legyintettek rá          fel irrtak neki Klataflán gyogyszer 3x1 hogy szegye  és ha panaszvan vigyem vissza természetesen sok fekvést javasoltak a gyogyszer hatására a gyereknek nem fájt a lába de hugyan ugy huzzta mint elötte szeretném kérni a segitségét mit tegyek még

        válaszát köszönö

        WEBBeteg szakértő válasza a Perthes-kór témában

        Tisztelt Kérdező!

        A címben szereplő Perthes kórra nem gondolnék a leírás alapján. Ugyanis abban a betegségben egyértlemű rtg jelek mutatják a combcsont fejének az eltéréseit, mely csípőízületi fájdalomhoz, sántításhoz vezet. A leírásból nem derül ki számomra, hogy ez a rizsszemnyi meszesedés pontosan hol van, melyik csonton látható, illetve hol fáj a gyerek lába és mind a két oldalt érinti-e a fájdalom?
        Ugyanakkor gyermekkorban gyakori lehet a különböző fertőtésekkel, pl. felső légúti huruttal együtt jelentkező csípőízületi gyulladás. Ezt a rtg nem fogja kimutatni, csak az UH, mely látja esetleg, ha van folyadék. Erre a gyulladásra valóban a nem zsteroid gyulladácsökkentő Catalflamot szoktuk javasolni 1-2 héten át. Ha nem javul, ismét vigye el ortopédiára, vagy reumatológiára, és valóban érdemes lenne az UH-ot megcsinálni!

        Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-06-06 22:50:20; Megválaszolva: 2011. október 05., 10:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: